mandag 2. mai 2011

Potensiell norgesrekord gjedde:)

Stor gjedde tatt i åkersvika idag. Tatt på owner kroksett med laue.

30 kommentarer:

 1. Hei!

  Kan dere kontakte niva for å få analysert den med alder og vekst , hadde vært særdeles interessant!

  Og publisert data senere.

  mvh.

  T.S

  SvarSlett
 2. Skal sjekke med han som fikk fisken. vet att den ble sendt til preparant med en gang for avstøpning.

  SvarSlett
 3. Er så utrolig trist at slike sjeldne fisker må bøte med livet. Hva i all verden er poenget med å ta livet av en slik fisk?

  SvarSlett
 4. "Team Turut sa...

  Skal sjekke med han som fikk fisken. vet att den ble sendt til preparant med en gang for avstøpning."

  Kjempebra , den infoen vil være gull verdt.
  Kontakt Atle Rustadbakken

  Telefon: 22 18 51 00 Dir. telefon: 916 39 398
  Telefaks: 22 18 52 00 Arbeidssted: Hamar
  Epost: atle.rustadbakken@niva.no

  mvh
  T.S

  SvarSlett
 5. Det blir totalt feil hvis avstøping blir et motiv for å ta livet av fisken. Dessverre sliter vi her i Norge med å ta inn over oss det faktum at fundamentet for storfiskbestander er å la de store få leve. Nå er Mjøsa et stort vann, men det må skje en holdningsendring hvor man faktisk ser gleden av å sette store fisker tilbake. Dette kunne vært en gladnyhet, men dessverre plasserer den seg inn i rekken av av alt for mange historier om storgjedder her i landet.

  SvarSlett
 6. Gratulerer til fangstmannen. Det er langt imellom hvert eksemplar av denne størrelsen. men jeg må si meg enig i siste kommentar. Hva slags glede har man av en død gjedde? Det er stort å gi slike vakre skapninger livet tilbake og la de få spre genmaterialet sitt videre. Bare prøv! Dessverre står det ofte på kunnskapen til de som fisker om hvordan store fisker skal behandles for å kunne de slippe de ut igjen i god behold.

  SvarSlett
 7. Slipper gjerne ut gjedder som ikke skal bli til gjeddekaker jeg. men jeg skulle likt å sett den som fikk en så stor fisk , og som kanskje er en norgesrekord, og slapp den ut:) Gutten er 17 år, og fikk sin livs fisk. og dessuten satt krokene langt inn i halsen på gjedda.

  SvarSlett
 8. Er enig at catch&realese er tingen ,men folk drar det litt langt.Jeg skjønner ikke at dere gidder å stille spørsmål engang.Her er det snakk om en 17 åring og norgesrekord!!Selvfølgelig ble det kakking.

  Jeg tror ikke at en sprer gode holdninger ved å presse andre til å endre seg ved negativ omtale.Er egentlig dritt lei av alle som hetser de som vil ta med 1 fisk til mat eller et trofe etter endt fisketur!

  SvarSlett
 9. er øyeren/nitelva folk som legger inn usaklige kommentarer tenker jeg,dem er vel misundelig for at vi har dem største gjeddene her oppe..

  SvarSlett
 10. kan gjøre akkurat hva man vil med fisk man får sjøl.

  SvarSlett
 11. Du dreper kanskje ikke fisk,men du dreper jo her fiskegleden til en 17 åring.FY SKAM DEG!!!!!

  SvarSlett
 12. La trofefiskene leve!

  SvarSlett
 13. Det er vel ingen som har ment å ødelegge noen som helst slags glede, og det å uttrykke at man blir trist av stadig vekk å se den ene storgjedden etter den andre bli kakket, samtidig som man ser at flere storgjeddestammer sliter på grunn av overfiske, må jo være lov. Innlegget er ment i en større sammenheng og handler ikke kun om dette tilfellet. Poenget videre er at gjedde er en art som det i Norge er tradisjoner for å tenke "fritt vilt" om. I dag er heldigvis disse holdningene i ferd med å endre seg, og folk begynner å innse at gjedden mange steder er en viktig del av den totale balansen i vassdragene. Selvfølgelig skal man kunne ta med seg en gjedde til mat, men de store gjeddene bør man sette tilbake.

  SvarSlett
 14. Bruk heller tid på loven om skyting av gjedde dersom du er redd for at gjeddestammene er truet og blir trist av å se gjedder forsvinne,samt vil gjøre noe for gjedda. Istedet for å angripe ett slik engangscatch. Dessuten nevnes det at gjedda hadde krokene langt baki halsen!

  SvarSlett
 15. trist syn!!!!!!!

  SvarSlett
 16. Det finnes mange engangscatch. Sammen blir virkningen stor.

  SvarSlett
 17. De store gjedde kjøttet er grovt til å bruke som kaker og dessuten innhold veldig mye kvikksølv . Klart at det er drømme fisk men man bør ikke avlive fisken for det , for min del at man ta hele noe bilde sammen med fisken , det bli mye tøffere og mye finere ut enn henger en død fisk på vekta og stå ved siden for å ta bilde , helt tåpelig syns jeg.Kroken sitte lang i halsen det er bare unnskyldning vi drive fiske gjedde fra vår til høst i mange år og tallet på fangsten ikke lite ,vi bruker bare fisk ca to kg til mat hvis vi vil bruke som mat og og ellers satte vi fisken uti det er pga bestande på gjedder ,gjedder er en vakkert fisk og er den raskeste fisk i ferskvann det kalle man "torpedo" hvis man drive med sportfiske bør man skjønner det ,så lenge man drive med sportfiske så man bør lære om kunnskap ,ikke minst om utstyr , og hvilken type redskap man bruke til , klart det koster ikke billig for å drive med fisking men hvis man har ikke råd til redskap hvor har man råd til å sende gjedde på nesten 19 kg til utstopping det koster ikke liten , En abbor på 1 kg det koster 3200 kr for utstoppe og hva koster det for en gjedde på 19 kg ? Store gjedder bør sette tilbake eller prøve å gi den en sjanse for å leve videre.Hvis man fiske og slå ihjel gjedder pga man tror at den er ufisk eller for moro skyld så bør man finne annen hobby i stedet for å drive med fisking.Klart at en amatør på 17 år få største fisk i sitt liv kanskje, men det er mange måte å skaffe mine for livet.La de store fisken en sjanse neste gang man få en stor en.

  SvarSlett
 18. Kjeftåpner, tang, og avbiter. Da er det ikke noe problem å sette ut igjen gjedder i god behold, selv om krokene sitter i gjellene. Hvis man legger til avkrokingsmatte og veienett, man kommer langt med en søppelpose eller ikea-bag f eks, kan man begynne å snakke om ordentlig håndtering av fisk.
  Jeg kan legge til at jeg har sett like stor gjedde på land, den ble satt ut igjen etter veiing og noen kjappe bilder. er ikke alle som er like pr-kåte.

  SvarSlett
 19. catch and release!

  SvarSlett
 20. for fisken skal bli godkjent som norgesrekord må han ha fisket med død agnfisk, noe jeg tviler på!

  SvarSlett
 21. den ble fisket med død agnfisk, var der og den fisken han fisket med var død.

  SvarSlett
 22. Grattis med drømmegjedde! Jeg fisker i øyeren nitelva og det er klart jeg er missunelig :) Men jeg begynner å bli dritt lei alle som må slenge ufine komentarer hver gang en guttunge stolt viser frem storfisken sin i en lokalavis. Jeg bedriver c&r, men hvis jeg hadde fått 18 kg gjedde når jeg var 17 hadde jeg nok kakket den. Vi kan ikke forvente at alle som fisker har den samme erfaring og utstyr som vi mere drevne har. Fantsgstmannen har min støtte mot dissa c&r naziene, men håper han får øynene opp for c&r også. Rart at alle som er så krasse her eller skal jeg si DRIT misunnelig er anonyme! Hilsen Robin Sfk Ut

  SvarSlett
 23. og for å være Ærlig, det er mange slike gjedder i mjøsa, har hørt om to fangster på 25 kg i åkersvika! den ene på lystring den andre på stang! den på stang ble tatt for 7-8 år sida, men har aldri blitt rapportert inn. begge ble drept.

  SvarSlett
 24. helt enig med deg robin! jeg var med han og vi skal begynne med C&R problemet var at vi hadde en vekt som "bare" gikk til 10 kg, nå har vi fått skaffet en bedre vekt og vil ikke få dette problemet mer.

  SvarSlett
 25. Denne diskusjonen har tatt mye mer av enn det jeg trodde. Det ble stilt et spørsmålstegn ved hvorfor denne gjedden ble avlivet. At gutten var 17 år kunne ingen vite. Det er heller ikke snakk om drittkasting. Det handler om å få i gang en debatt om gjedde og gjeddefiske, og ikke ment som en personlig hets mot fiskeren. Det er heller ment som en kritisk kommentar til et fenomen som er alt for vanlig her i Norge; nemlig at storfisken blir kakket, mens de små slippes tilbake. Denne problematikken har man også på andre arter, og ikke bare gjedde. Dessverre utartet denne diskusjonen seg i en retning som mer handler om å slenge dritt til folk som retter kritikk. Ok,enkelte kommentarer kunne kanskje vært mer moderate. Reaksjonen kom som et resultat av at det eksisterer alt for mange historier om store gjedder som blir drept, kastet på land, brukt som reveåte osv. Slik sett blir man som ivrig gjeddefisker svært frustrert, og reaksjonsmønsteret desto kraftigere. Holdninger til gjedden som sportsfisk har endret seg radikalt de siste årene. Grunnen til dette er jo nettopp at enkeltperoner har turt å banne i kirka og frontet et syn på gjedden som bryter med det tradisjonelle. Sportsfiskehistorien er full av slike brytningstider, og håpet for fremtiden er at alle fiskere; både unge og gamle, forstår verdien av å ha et økosystem som fungerer. En stor gjedde, eller en stor ørret i en elv, er like mye verdt om den blir tatt av en 17-åring eller en 60-åring. En død fisk er en død fisk likevel. Skal vi hele tiden legge inn alt for mange kritierer og variabler for om det er riktig av fiskeren å kakke eller ikke, er jeg redd det til syvende og sist er storfiskbestandene som taper.

  SvarSlett
 26. Flott at dere skal begynne med c&r. Er en god følelse å se ei storgjedde svømme tilbake til sitt rette element. Hvis dere sjekker ut noen av rapportene på bloggen vår så ser dere at vi får noen av fiskene flere ganger så c&r fungerer. lykke til videre med c&r fiske. Robin

  SvarSlett
 27. Har selv fanget, veid, og sett en fisk av tilsvarende størrelse svømme tilbake til sitt rette element. Gir en god følelse hver gang jeg ser på bildet å vite at hun fortsatt finnes et sted der ute. Anbefaler alle å ha nødvendig utstyr med seg på tur slik at de også kan få oppleve det samme. Lover at det er verd innsatsen. Hilsen Trygve.

  SvarSlett
 28. Hvorfor ikke ta livet av en så stor gjedde? d e mange konkurranser her for og få opp så mye gjedde man klarer!! og det jo kjempegod mat!!!

  SvarSlett
 29. Mange som er misunnelige her, ser jeg..

  SvarSlett